Wijk bij Duurstede, 5 november 2019. Tijdens de bijdrage van het Wijks Vocaal aan de festiviteiten rondom de ingebruikname van het Harrison & Harrison orgel gaan alle registers open. Vijf eeuwen Engelse koormuziek passeren in vogelvlucht en laten de muzikale mogelijkheden horen van (de combi) orgel en koor. Ook kunnen de bezoekers van het concert met samenzang aan het feest deelnemen. 16 november 2019 – 20.00 uur, Grote Kerk, Wijk bij Duurstede, gratis entree.

Van a capella...

Bij de Engelse kerkmuziek was het tot in de zestiende eeuw gebruikelijk dat een koor de hymnen a capella zong. Pas later werd de koorzang ondersteund door een orgel en/of andere muziekinstrumenten. Bij a capella gezongen liederen zijn de verschillende melodielijnen heel goed hoorbaar. Het Wijks Vocaal neemt u mee langs grote componisten als Tallis, Byrd, Purcell en Greene.

...tot ‘Let all the people praise thee, O God’

William Mathias werd beroemd met het ‘Let all the people praise thee, O God’. Hij componeerde deze hymne ter gelegenheid van het huwelijk van prins Charles en lady Diana in de St Paul’s Cathedral in Londen. Bij deze compositie jubelen orgel en koor het dak van de kerk en maken zo de blijdschap voelbaar. Organist Pim Schipper en dirigent Bernhard Touwen verheugen zich op hun samenwerking. En vooral – nu het koor zo dicht bij het orgel en de speeltafel staat – op de muzikale expressie die ze gezamenlijk ten gehore kunnen brengen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha