Wijk bij Duurstede, 16 maart 2018. Op ditiswijk.nl verscheen afgelopen dagen een stukje waarin mijn integriteit te sprake kwam. Er volgde een soms heftige discussie. Spijtig. Wat kan ik tegen deze beschuldigingen doen? Weinig. Dan wordt het modder gooien, of een welles-nietes-spelletje, waar-rook-is-vuur verhaal. En daar pas ik voor. Niet omdat de beschuldigingen kloppen. Nee, verre van dat. Dit soort moddergooien moeten we niet willen.

De integriteitsvragen leg ik naast me neer. Het heeft geen zin om hierin mee te gaan. Daar doe ik helemaal niemand een plezier mee. De lokale politiek niet, waar we juist veel samenwerken. De lokale maatschappij niet; wie zit er nu te wachten op vechtende politici?

Ik ben de politiek ingegaan om de gemeente te veranderen. Als SP mogen we trots zijn op dat wat we in een tijd van een enorme economische crisis en miljoenen aan bezuinigingen toch voor elkaar hebben weten te brengen. Wat er toch geïnvesteerd is in de maatschappij; de zorg, sport, honderden woningen, lokale economie, enzovoorts. Voor en door Cothenaren, Langbroekenaren en Wijkenaren. Samen zijn we de crisis door gekomen.

Het is en blijft prachtig om voor Wijk, Cothen en Langbroek te mógen werken. Als geboren en getogen Wijkenaar doe ik het werk uit liefde voor de gemeente en gemeenschap. Het is een eer en ik ga hier zeker mee door. Niet voor mezelf, maar voor al die mensen die het nodig hebben.

Toch ga ik de discussie niet op deze manier aan. Want nog mooier dan het werk, is het feit dat ik elke dag in staat ben om op de fiets stappen om mijn dochters naar school te brengen. Zij, en mijn vrouw, staan altijd voorop. Door verder te discussiëren, zullen ook zij verder geraakt worden. Door met modder te gaan gooien, zullen zij ook nagekeken worden. Nu en in de toekomst. Daar pas ik voor. Laat ze dan maar roepen.

Ik bedank iedereen die wel de moeite heeft genomen om contact te zoeken, voor de warme reacties. Het sterkt mij na deze beschuldigingen. Als mensen vragen hebben over mijn integriteit kunnen ze deze komende zaterdag stellen. Dan ben ik 13.00 uur tot 16.00 uur op de Markt in Wijk bij Duurstede. Mocht men niet kunnen en liever een afspraak willen maken om vragen te bespreken, bel of mail gerust. Want ik blijf open, transparant en eerlijk, zoals altijd, strijden voor iedereen in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede.

Laten we vooral doorgaan met het goede werk. Want de basis is goed. Laten we verder vooruit gaan, voor iedereen.

Met vriendelijke groet (zoals altijd),

Jeroen Brouwer

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha