Wijk bij Duurstede, 22 oktober 2020. Van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie bij de Jumbo, Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede. Normaliter vinden dit soort noodzakelijke acties op 1 dag plaats en zijn er vrijwilligers aanwezig om de supermarktbezoekers te informeren. Door het Coronavirus is het niet verantwoord om Voedselbank medewerkers in de winkel informatie te laten verstrekken. Daarom is de Jumbo Langbroekseweg gelukkig bereid gedurende ruim een week een stelling met die artikelen te plaatsen, waar de Voedselbank dringend behoefte aan heeft. Bezoekers van deze supermarkt worden middels banners met afbeeldingen van vrijwilligers met tekst verzocht één of meerdere producten extra te kopen en aan de Voedselbank te doneren.

Meer cliënten

Door het Coronavirus is het aantal cliënten bij de meeste Voedselbanken flink toegenomen. Zo ook bij de Voedselbank Kromme Rijn, die inmiddels ruim 70 huishoudens in onze regio helpt. En omdat helaas de verwachting is dat het aantal werkelozen zal toenemen, is de kans groot dat er nog meer mensen gebruik zullen moeten maken van de Voedselbank. Het belang van dit soort inzamelacties is dan ook nog nooit zo groot geweest!

Vrijwilligers

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort acties, omdat de voorraad van bepaalde producten vooral nu tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen. Hoewel onze vrijwilligers bij de Jumbo dit keer zwijgen, hopen wij dat u de Voedselbank Kromme Rijn toch wilt helpen!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha