Wijk bij Duurstede, 15 maart 2019. Alweer voor het zevende jaar op rij hebben de leerlingen uit de klassen vmbo-tl 4 en havo 5 hun mondeling examen Frans op de markt en in de omliggende cafés en winkels in Aubel (België) afgelegd. Dit jaar werden de leerlingen van Wijk bij Duurstede naar Aubel vervoerd in de spelersbus van NEC met geblindeerde ramen, relaxstoelen en USB aansluiting. Een goed begin van de dag!

In gesprek

Na wat aarzeling bij aankomst, kwamen de gesprekken in Aubel goed op gang en gelukkig had geen enkele marktbezoeker bezwaar tegen een foto met onze leerlingen. Soms was het maar goed dat zij daarna niet konden horen hoe onze leerlingen “hun” gefotografeerde personen vervolgens in het Frans aan de begeleidende docenten beschreven op basis van die foto.

Ruilopdracht

Elk jaar bestaat het mondeling examen ook uit een ruilopdracht. Een Revius pen of iPad poetsdoekje met Revius logo wordt geruild tegen een ander object via een ruilverzoekje in het Frans. Andere jaren leverde dit op de lokale markt voornamelijk appels en mandarijnen op, dit jaar zat er veel meer variatie in de objecten. Leuk, maar hoe omschrijf je als leerling daarna een geruilde wespenvanger in het Frans aan je docent?

Contact

Het is de begeleidende docenten inmiddels gelukt om contact te leggen met de basisschool in Aubel en zij gaan nu onderzoeken hoe zij een deel van de examenopdrachten daar kunnen laten uitvoeren volgend jaar. Een hartstikke leuke en interessante aanvulling! Kortom, een zeer geslaagde en leerzame dag, zoals gebruikelijk afgerond met een shopuurtje in Maastricht!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha