Overlangbroek, 13 september 2021. Op Open Monumentendag werd de Hervormde kerk in Overlangbroek druk bezocht op zaterdag 11 september. In deze sfeervolle kerk met een geweldige akoestiek haalde Johannes Neven het beste uit het orgel. Het publiek bleef luisteren en genoten van het optreden van Kees en Cornelia.

Onmiddellijk voorafgaand aan het tweede optreden begon het te stortgieten. Toen de bezoekers de eerste klanken van Vivaldi’s Largo hoorden, gingen ze weer zitten. Ze reageerden daarna met een uitbundig applaus. Bijzonder was de waardering voor het trompetspel van Kees. Tot tweemaal toe vroeg het publiek nog meer hiervan te mogen horen.

Johannes voerde met Cornelia en Kees vooral Barokmuziek uit, waarbij Cornelia en Kees afwisselend iets lieten horen op hun fluit (Cornelia dwarsfluit en Kees sopraanblokfluit), met begeleiding van hun vader op het orgel. Componisten die voorbij kwamen waren Bach, Händel, Vivaldi en Pepusch. Ter afwisseling heeft Cornelia ‘Bist du bei mir’ van J.S. Bach gezongen en speelde Kees op zijn trompet o.m. het ‘U zij de glorie van G. F. Händel’.

Johannes speelde een aantal partita’s van J.S. Bach. In totaal hebben zij verdeeld over drie optredens zo’n anderhalf uur gemusiceerd. Veel waarderende woorden kreeg de koster te horen Van de optredens werden opnamen gemaakt, waarvan we een selectie binnenkort op hun YouTube kanaal hopen te zetten. Informatie: https://www.pianostemmerjohannesneven.com/ U kunt ook kennis maken met de familie Neven tijdens Open Atelier dagen op 17 en 18 september op Stationsstraat 3 te Veenendaal. Zie www.janneven.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha