Wijk bij Duurstede, 30 september 2017. In deze jubileum editie, 3e lustrum, gaven alle winnaars van de 14 voorafgaande festivals acte de présence.

”Viswijven”

De weergoden waren het festival in vergelijking met voorgaande jaren minder goed gezint. Het aantal bezoekers was dan ook duidelijk minder dan voorgaande jaren. Het van oorsprong typische mannenwereldje “Zeebonken” werd deze editie doorbroken. Niet eerder waren er drie vrouwenkoren (“ viswijven”) gelijktijdig op het festival.

Nieuwe start

Anders dan voorgaande jaren was de start van het festival op winkelcentrum de Heul. De stoet van koren zal voorafgegaan door de harmonie EMM uit Leersum met een peloton majorettes via het gemeentehuis om ca. 12.30 uur het marktplein opkomen. Na de opening door burgemeester Poppens ging het feest van start. De grootste afstand tussen 2 podia was  niet meer dan 200 meter. Dat geeft het festival dan ook zijn intieme karakter, iets wat door koren en publiek hoog gewaardeerd werd.

Prijzen

Vanaf 17.30 uur verplaatste iedereen zich naar het Marktplein om getuige te zijn van de apotheose van deze muziekdag: de uitreiking van de jubileumprijs 2003-2017. De vakjuryprijzen werden uitgereikt door wethouder Kosterman en de bloemen door de de bloemenkoningin uit Leersum.

  • De bronzen zuidwester werd gewonnen door Viswijvenkoor Dulle Griet
  • De zilveren zuidwest werd gewonnen door Sokkenbuurt Zeemanskoor
  • De gouden zuidwester en de lustrumprijs werd gewonnen door Zeemanskoor Rumor di Mare
  • De Rabobankpublieksprijs werd gewonnen door het Shantykoor Onder Zeil

Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha