Wijk bij Duurstede, 16 augustus 2017. Het niet vervangen van alle straatnaamborden in de wijk de Heul riep na het lezen van het persbericht van de gemeente vragen op.

Persbericht

In het persbericht, “Dorestad zichtbaarder door nieuwe straatnaamborden” van de gemeente van vorige week was te lezen: "De wethouder van Beheer, Hans Marchal, geeft een uitleg: ‘De oude straatnaamborden hadden hun beste tijd gehad. De wijk De Heul is gebouwd in de periode van 1971 tot 1976. De straatnaamborden kwamen dus ook uit die tijd. Over de herkomst van de straatnamen kregen we bij de gemeente wel eens vragen. Op de nieuwe borden staat onder de straatnamen een korte uitleg daarvan. Zo brengen we het verre verleden van Dorestad ook op deze manier onder de aandacht."

Vraag en antwoord

De redactie mailde aan de gemeente: "Vorige week maakte de gemeente bekend dat "Dorestad zichtbaarder wordt door nieuwe straatnaamborden".

  1. Wat is de reden dat de beide straatnaamborden van de Merovingersstraat niet zijn meegenomen in dit project?
    • Antwoord: "Bij de vervanging van de borden is gekeken naar de onderhoudsstaat. De borden in slechte toestand zijn vervangen. De borden van de Merovingersstraat zijn eerder al eens vervangen, vandaar dat ze nu niet in dit project meegenomen zijn. Echter, deze straatnaamborden hebben geen onderschrift. Om een eenduidig beeld te krijgen zijn er nu toch ook voor de Merovingersstraat nieuwe borden met onderschrift besteld. De verwachting is dat deze binnen een maand aangebracht worden".

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha