Wijk bij Duurstede, 1 juni 2020. Vanaf 12.00 uur mochten de terrassen weer open. Horeca ondernemers en veel inwoners hadden met smacht naar dit moment uitgekeken. Niet alle horeca ondernemers hebben de corona crisis overleeft. Op sommige terrassen bleven de stoelen opgestapeld staan.

Bewegen

Velen maakten gebruik van de versoepeling van de coronamaatregelen en trokken erop uit, de benenwagen, de fiets en motoren zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen vanmiddag. Aan de Groenewoudseweg is het gezellig druk bij de visvijver. Op gepaste afstand wordt een hengeltje uitgeworpen. In Cothen stoppen fietsers voor een ijsje bij het cafetaria of een kopje thee/koffie bij het plaatselijke café. In en rond Langbroek kom je veel fietsers tegen. Ook daar stoppen veel fietser om bij het plaatselijke café een versnapering te nuttigen.

Afkoeling

Op de Kromme Rijn maken velen veel plezier in en rond hun gehuurde kano’s. In het centrum van Wijk strijken veel inwoners en toeristen neer op de verschillende terrassen om een keuze te maken uit de drank en/of menukaart. In de Stadshaven is het bijna traditiegetrouw druk met motoren. De motorrijders doen zich op de stadsmuur tegoed aan hun verfrissing en genieten van het mooie uitzicht en de voorbij trekkende watersporters en pleziervaart. Bij het strandje vlak naast de stadshaven staan de eerste ‘daredevils’ tot hun knieën in het water van de Lek. Nu de bunkerboot weg is relaxen velen op een deken of handdoek met het meegebrachte lekkers van het uitzicht en de zon naast de Lek. Meer foto's van deze bijzondere 2e pinksterdag in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha